Nieuwsbericht

Minimalistisch interieur

Scandinavisch minimalistisch, een hele mond vol. Maar een absolute trend als je het mij vraagt. We zien deze trend al een tijdje maar je ziet hem nu steeds vaker terugkomen in verschillende woonkamers.

Modern
Minimalisme is een trend die voortkomt uit de modern-Scandinavische woonstijl. Minimalisme, het woord zegt het eigenlijk al: minimaal, ofwel rustig en clean.

Kleuren
Denk aan ronde zachte lijnen die in elkaar overvloeien, simpele basis vormen en een rustig kleurpallet. Bij modern hoef je allang niet meer te denken aan hoogglans witte tafels. Nee, in tegendeel. Warme tinten als okergeel, goud en terracotta gaan hand in hand met deze moderne trend. Maar ook poederroze, zachtblauw en mint doen het hier nog altijd goed. Deze pasteltintjes komen vooral voort uit de Scandinavische interieurs.

Dus denk: Simpel, clean, fris!

Meubels
Wat betreft de meubels moet je denken aan grote objecten met strakke lijnen, geen poespas. De meubels voeren de boventoon: wederom die rustige basis. Als die klopt kan daar de rest op worden afgestemd. Denk aan bijvoorbeeld een lang wit tv-meubel, een mooie grote houten tafel en een functionele kast. Alles heeft een functie, het is tenslotte minimalistisch dus geen onzin in huis!

De aankleding
Ga ook hier is het belangrijk om het rustig te houden. Zoek een paar mooie spullen uit waar je lange tijd plezier van hebt. Investeer eens in een mooie vaas, een groot vloerkleed of een degelijke lamp.

Een beetje kleur en decoratie hier en daar fleurt de boel op. Maar zorg er voor dat je in setjes werkt, dus groepeer een paar plantjes of kaarsen bij elkaar voor een rustig geheel. Deze geweldige beeldjes van FTV design (het bedrijf van mijn vriend Franky) staan super leuk in een groepje. Ze zijn gemaakt van een soort ceramiek en je kunt ze decoreren met bijvoorbeeld echte bloemen. Bij ons staat in de zomer altijd de tuin vol met bloemen, dus daar pluk er dan gewoon een paar uit!

Posters
Helemaal leuk om de kamer mee af te stijlen zijn posters. Je ziet ze echt overal. En dan met name die halve vrouwen gezichtjes, geometrische vormen of andere grappige variaties. Het doet me een beetje denken aan Picasso.

Deze poster is te koop bij FVT desgin via deze link Bol.com.

Let wel op dat je de lijsten los moet bij kopen.

Terug naar overzicht